Brest drobnolistý - Ulmus parviflora SK 3344-3

Neohodnotené
€14,50
Dostupnosť: Skladom (1 ks)
Kód: 5750
Brest drobnolistý - Ulmus parviflora SK 3344-3
Neohodnotené
20241127 175755 Photoroom
Novinka

Podrobný popis

Popis pestovania   

popis -   vo svojej ázijskej domovine tieto krásne stálo zelené stromy sa už dlho tvarujú do miniatúrnej podoby - bonsaj. Majú veľmi jemné rozvetvenie, malé svieže zelené striedavo postavené ovalné lístky s vrúbkovaným okrajom a veľmi malým rapíkom. Dobre znášajú teplotné rozdiely a rešpektujú aj prílišné sucho alebo vlhko. Pre svoj zdravý rast  potrebujú dostatok svetla.
Dôležité je, odkiaľ k nám boli tieto bresty dovezené. Rastliny z teplej južnej Číny a Taiwanu sú izbové  rastliny zo studeného severu a čínskych hôr sú vonkajšie. Akú  rastlinu máme, spoznáme najlepšie na jeseň. U vonkajších brestov sa všetky listy zafarbia do červenohnedej farby a opadajú , u bytových môže časť zožltnúť a opadať, ale na koncoch sú stále trochu zelené prírastky.

.   umiestnenie  -  hlavne v zime na jasnom a slnečnom okne pri teplote 6 - 22°C. Pri nedostatku svetla listy žltnú a opadávajú, prírastky sú bledé. Pokiaľ opadajú všetky listy veľmi skoro začnú rásť nové. Od mája do septembra môžu byt bresty  pri dostatočnej zálievke aj vonku na plnom slnku.

.   zalievanie -  silne zaliať, nechať trochu vyschnúť a znovu výdatne zaliať. Pri chladnejšom zimovaní zalievať menej, ale pravidelne.

.   hnojenie -  celoročne po14 dňoch,alebo podľa návodu hnojiva pri chladnejšom zimovaní po 4 - 6 týždňoch.

.   prasádzanie -  na jar každé 2 roky, súčasne zastrihnúť korene.

.   pôda - substrát pre bonsaje AGRO CS, alebo hlina (akadama), rašelina, piesok v pomere 2 : 1 : 1.

.   strihanie - nové prírastky stále, polodrevnaté výhonky za 2 - 3 listom.

.   tvarovanie -  vetvičky je možno tvarovať drôtom kedykoľvek, správne založená koruna sa ľahko udržuje strihaním.

Dodatočné parametre

Kategória: Brest drobnolistý - Ulmus parvifolia
celková výška: cca 30 cm
miska: plastová
podmiska: nie

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: